Halálának évfordulóján emlékeztek Szabó Magdáról

2007-ben, november 19-én, városunkban halt meg Szabó Magda írónő. 90. születésnapját abban az évben még országszerte megünnepelték. A széphegyi otthonában, élete utolsó éveiben visszavonultan élő, de még mindig alkotó írónő halálának évfordulóján a Szabó Magda Művelődési Ház és Könyvtár szervezett megemlékezést az írónőnek emléket állító kopjafához. Születésének évfordulóját a Szabó Magda Művészeti Napok hagyományteremtő rendezvénysorozattal ünnepelték nemrég tisztelői a művelődési házban.

A kopjafánál a Szabó Magda Művelődési Ház és Könyvtár nevében Farkas Zsuzsa intézményvezető, majd Hutvágner Csabáné, a kerepesi oktatási intézmények nevében koszorúzott.


Akik szerették az írónő munkásságát menjenek el ezekben a napokban a kopjafához, és vigyenek pár szál virágot, vagy mécsest. Akik pedig szeretnék megismerni Szabó Magda személyes tárgyait, látogassanak el a november 27-én a művelődési házban nyíló “Bennünk élő Kerepes” című kiállításra, ahol Szabó Magda néhány személyes tárgyát is megtekinthetik.