Adventi gyertyák - karácsonyi fények

2018.12.07 10:41
polgármester
Adventi gyertyák - karácsonyi fények

Adventi gyertyák - Karácsonyi Fények!

Tucatnyi évvel ezelőtt egyéni felajánlásokból egy szilasi lakatos gyártotta le Kerepes első karácsonyi fényeit. Emlékszem, a ma is látható formák akkor még kevésbé világító fények 17.000 forintot kóstáltak darabonként, de úgy, hogy a lakatos munkadíjat nem kért. Aztán évente gyarapodtak az adományozók és a világító testek is. Idén elég sok közülük felmondta a szolgálatot, kiégtek a ledek, akár a nagy szerelmek szoktak az idő múlásával.

Az önkormányzat most már szakemberek bevonásával és a szükséges pénz biztosításával a szükséges felújításokat elvégeztett, és akár 2006 óta most is Advent első hetében világítanak Kerepes Város fényei, sőt a virágos Hajni és a Művház igazgatója segítségével - amelybe Klacsán István is be-be segített - először Adventi koszorút is állítottunk a Szabadság út melletti országzászló köré. Még azt is megszabtuk, ki mikor gyújtja meg az elemes gyertyát az alkonyat érkeztével.

Ugyancsak régi hagyomány szerint a Művelődi Ház elé karácsonyfát állítunk és Betlehemi jászolt, akár csak a Béke úti üzletsor mellett. Mindenkinek sok fényt kívánunk az ünnep alkalmából és szeretetben gazdag Jézuska érkezését nyitott szíveinkbe.

Franka Tibor