Székely Kör

Kerepesi Székely Kör

A Pest megyei Kerepes nagyközség területén az elmúlt 20 évben közel 400 erdélyi származású, magyar anyanyelvű, nagyrészt magát székelynek valló fiatal települt le. A 90-es években számunkra a legfontosabb cél az otthonteremtés és családalapítás volt.

Az idő teltével felmerült bennünk, hogy hagyományainkat, népszokásainkat, népművészeti értékeinket, melyet magunkkal hoztunk szülőföldünkről, megismertetjük Kerepes község lakosaival. Éppen ezért 2009 közepén létrehoztuk a Kerepesi Székely Hagyományőrző Kört.

Honlapunk: http://erdely-kerepes.web44.net/

A Kör célja a székely néphagyomány megőrzése és a nemzeti identitásunk megtartása minél szélesebb körben való megismertetése és népszerűsítése, melyet a helyi közéleti tevékenységben való aktív részvétellel próbálunk meg elérni. Sok fellépésen veszünk részt, amit eredeti népviseletben adunk elő. Állandó meghívottai vagyunk az "Erdélyország az én hazám" fesztiválnak. Fellépési palettánk széles, amely magába foglalja a székely furfangosságról szóló humoros jeleneteket, a székely népi táncot és a zenét.

A Kör vezetője: Szabó Adél