Aranyeső Nyugdíjas Klub

Az Egyesület küldetése egymás segítése, környezetének óvása, szebbé tétele. Egymás segítése kultúránk része, hiszen mi az a generáció vagyunk, akik hagyományos falusi környezetben nőttünk fel, amiben az emberi lét volt a meghatározó. A falu minden lakosának megvolt a feladata a jeles napokon és a mindennapokban, apraja-nagyja tudta mi a teendő esküvő, temetés, vetés-aratás idején, környezetünk karbantartásában. Ma a válságok idején, azt látjuk, hogy nagyon fontos a közösség és a közösség köré épülő cselekvő réteg. Az Aranyeső elmúlt 10 évben aktív, cselekvő civilszervezetté vált, lételeme az egymásra figyelés, a törődés szűkebb és tágabb környezetére. A csapatra jellemző játékos, egyben szórakoztató előadások során kialakult közös munka, erős közösséget von köré, így egyben tevően tudunk részt venni környezetünk alakításában.

2007 óta működik bejegyzett szervezetként. Fő cél kitűzése az időskorúak szellemi és fizikai igényeinek kielégítése, rendszeresen tartalmas kulturális-, közösségi-, egészség megőrző programok szervezése. Az Egyesület taglétszáma eléri 52, támogatói körével együtt körül-belül 80 (civil, segítő) fő. Programjainkon mindig magas látogatottságot érünk el.

Az Egyesület minden második héten, kedden 16 órától tart klubot, itt derülnek ki a csapat tagok képességei, akár versmondó, ének és tánc tudása, itt alakulnak az újabb különböző színpadi előadások, táncprodukciók. Számos kulturális esemény aktív részt vevői vagyunk, bátorítjuk a körülöttünk élőket, hogy ők is aktívan vegyenek részt a közösségi programokon.