Kerepesi Német Kultúregyesület

.

Bemutatkozik a Kerepesi Német Hagyományőrző Kultúregyesület,

  a  S t a m m t i s c h  Klub.

 A Stammtisch Klub megalakulásában fontos szerepe volt a Kerepesi Német Önkormányzatnak, Springer Friedrich és Springer Krisztinának. Fáradságos kutató munkával keresték a német származású kerepesi lakosokat és 2012-ben megalakult a  Stammtisch Klub és az Edelweis Kórus.

A cél az volt, hogy a Kerepesi Német hagyományokat megőrizzék.

Pár lelkes taggal indult  a klub és napról napra bővült a létszám.

Az eltelt évek alatt több meghívásnak tettünk eleget, ahol táncoltunk és énekeltünk. A város  rendezvényein is részt veszünk.

Jó kapcsolatot alakítottunk ki más településekkel, ahová, mint vendég- szereplők is elmegyünk. 2013-ban megalakult a Német Hagyományőrző Kultúregyesületünk, valamint  az amatőr tánccsoportunk 12 fős létszámmal. Aktívak, szívesen lépnek fel ahová meghívást kapnak a német táncok bemutatására.

Ifjú tehetségeink énektudásukkal emelik  műsoraink színvonalát. Létszámunk meghaladja a 60 főt. A csoport tagjai főleg nyugdíjasok, de vannak köztünk aktív dolgozók is, akik alig várják, hogy találkozhassanak egymással és kellemesen töltsék el a klubnapokat.

Évente több nagyobb rendezvényünk van, úgy -mint nyári tábor a kerepesi gyerekeknek, sörfesztivál, Sváb-bál, Márton-napi mulatság, Luca-nap.

További terveink, hogy még színesebbé és érdekesebbé tegyük az egyesület életét.

 

                                                                                      Kertészné Szente Margit

                                                                                  Német Kulturális Egyesület Elnöke