Modern színpadi tánc

Modern színpadi tánc

Általánosságban a tanfolyamokról….

Az esztétikus testképzés alapjainak elsajátításán keresztül, az egészséges és harmonikus tartás kialakításán át, mozgások összekötésével később forgásokkal, ugrásokkal a tér – idő – dinamika egységében jutunk el a táncig. Egyszerű mozgástól a komplex, összetett mozdulatokig.

Kezdetben játékos formában történő foglalkozások keretein belül, a torna mozgásanyagán keresztül kiválóan fejleszthető az ügyesség, koordinációs képesség. A gyermekek teste arányosan fejlődik, mindeközben kialakul szépérzékük, mozgásérzékük és formaérzékük. Megjelenik a tudatos légzés, mely segíti a mozgást. Kifejlődik ritmusérzékük és zenei hallásuk. Idővel kialakul egyfajta testtudat, önkontroll.

Nagyobbaknál fokozatos építkezéssel ismerkedünk meg a lendítés, lengetés, rugózás, ugrások variációival, ugyanakkor a törzscsavarások, spirálok, forgások és vezetett mozdulatok valamint erőnléti elemek is megjelennek az órák során.

J

Jumpers Tánc és Sport Közhasznú Egyesület

MŰVÉSZI TORNA

SHOW és JAZZ táncok


A tanfolyam keretében a gyermekek korosztályuknak és testi fejlettségüknek megfelelően ismerkednek a tánccal, a kisebbek játékos formában. A nagyobbak a jazz tánc, színpadi tánc, show tánc rejtelmeit sajátíthatják el a tanfolyamokon.

Kezdetben az órákon Berczik módszer alapján folyik az oktatás, később a modern technikákkal ismerkedünk.

Cél a testtudat és mozgáskoordináció fejlesztése, mozgás és örömszerzés a tánc nyelvén.

Szilasligeten a Közösségi Házban:

Hétfő: 18.00-19.00

Szerda: 18.00-19.00

Érdeklődni lehet telefonon a 06/70-944-0460 számon!

VÁRUNK SZERETETTEL!