Kézimunka Kör

Kerepesi Kézimunkakör megalakulásáról és tevékenységéről

  Aki kézimunkázik tudja, hogy milyen nyugtató hatása van, hiszen képes elfeledtetni velünk problémáinkat, képes kikapcsolni és átadni minket a nyugalomnak és a békének.

 

A szürke hétköznapokban az ember képes a csodára, és lelkesedik, amikor valami új születik. De vajon eléri-e a célját, elnyeri-e az érdeklődők tetszését, mit látunk szépnek, mit találunk értékesnek.

Többünket foglalkoztattak ezek a kérdések akkor, amikor 2013 őszén elhatároztuk, hogy megalakítjuk a Kerepesi Kézimunkakört. Azóta egy nagyon jól működő, családias hangulatú közösségé kovácsolódtunk, ahol minden munkát, minden elképzelést közösen határozunk meg, és ki-ki saját tudásának megfelelően készíti el.

 

Ismerve Kerepes népi hagyományait, az volt az elképzelésünk, hogy megpróbáljuk a hímzés régi motívumait a jelen, lakást díszítő kultúrájával összehangolni. Ez volt a Kézimunkakör első, saját magunkkal szemben támasztott célja.

Ez az elképzelésünk 2015 tavaszán a „Régi minták új világa” -Manci néni tiszteletére - című kiállítással meg is valósult.

 

2016-ban is közös elhatározás volt a különböző hímzett, horgolt, kötött kis mintákból létrehozni valami szépet, valami olyat, amit mindenki saját ízlésének megfelelően állít össze különböző módszerekkel, és amit otthonában is szívesen használ akár díszként, akár a mindennapokban. A kreativitás határtalan. Ezeket a munkákat ősszel „Változatok egy témára” címmel kiállítás keretében szintén bemutattuk, valamint az év folyamán elsajátított új technikákkal – gyöngyfűzés, papírból hajtogatott táskák és egyéb díszek - készült tárgyak is a kiállítás részei voltak. A végeredmény: egyszerűen szép, sajátos, és egyedi lett.

 

Minden év elején eldöntjük, hogy mit tervezünk, mit szeretnénk csinálni, és azt igyekszünk szívünket lelkünket „belekézimunkázva” elkészíteni, hogy az szemnek kellemes, gyönyörködtető, és - nem utolsó sorban - hasznos legyen.

 

Elérhetőségeink:

Pakai Gyuláné 06 20 315 4575

Káldi Gyuláné 06 30 215 3993

Mészáros Józsefné 06 20 544 2998